Deci particip la un concurs cu celălalt blog dar m-am gândit să îmbin utilul cu plăcutul şi să lămuresc şi nişte probleme de economisire cu ocazia asta.
Azi a fost vorba despre investiţiile în aur. Daca vă place cumva puteţi intra 30 de secunde şi pe unul din link-uri incluse în el? Articolul cuprinde părerile mele despre instrumentul ăsta de economisire şi este aici
Inainte de asta, evalueaza evolutia pretului aurului in ultimii ani, si pietele de evolutie si raportat la indicii de pe piata internationala (NY, JP , London etc ), dar si factorii care o influenteaza.
Si da, aurul este si el speculat pe pietele internationale. E vandut la fel ca valuta, doar ca nu are acelasi impact imediat. Exista articole (internationale) despre evolutia aurului – de ex. acum e o proasta decisie sa investesc in aur:
http://www.nasdaq.com/markets/gold.aspx?timeframe=10y
Mah mie una intotdeauna aurul mi s-a parut un pic la suprapret, iar de speculat, ar trebui sa fie niste cantitati serioase sa se simta ceva.
Am ceva prin casa asa cum spuneam pentru zile negre dar nu as mai cumpara acum motivat nu numai de piata ci si de situatia mea financiara.
Dar m-am gandit sa scriu despre unde ne putem tine banii suplimentari si asta e unul din instrumentele luate in considerare de majoritatea.
eu cred ca am sange de evreica, pt ca fara un profit, nu imi misc banii :)))
Si daca nu am sange de evreu, atunci mi se trage de la joaca pe scari la cele 2 sinagogi care au fost distruse din oras, in copilaria mea.
De ex. in anul 2003, cand euro a devenit o valuta din ce in ce mai puternica, am vandut rezerva proprie de 150 dolari si cumparat 200 euro. Peste cateva luni, paritatea s-a modificat, euro a egalizat valoarea dolarului si apoi depasit. Poate valoric nu e mult, dar tinand cont ca asta era echivalentul salariului meu de atunci pe aproape 2 luni… pt mine a fost o super buna decizie.
Astazi aurul e in scadere, atunci eu prefer sa tin banii in depozit cu dobanda. Si acei 3% pe an care ii primesc la depozitul in lei, sunt banii mei, dobanda acopera inflatia.
Perrsonal cred ca merita de cumparat aur de la cineva ce are nevoie de bani imediat, si ii vinde sub pretul pietei. Dar aici tre sa ma pricep la aur si tip si valoarea lui – deci practic sa imi folosesc si cunostintele pe langa bani. O alta varianta e de cumparat bijuterii de aur, de arta (de ex. bijuteriile hand made facute acum 70-100 ani la Paris sunt f. apreciate). Acestora valoarea le va creste lent si sigur, o data cu trecerea anilor – doar un pic de cosmetizare inainte de vindere si gata. Dar cum la galanterii sunt nula… habar nu am ce inseamna bijuterie valoroasa.