Machiajul

Aparent nu pot găsi un program bine stabilit pentru postările astea cu îngrijirea, aşa că o să scriu după inspiraţie, azi este rândul machiajului.

Ieri am bifat o nuntă, probabil singura de pe anul acesta pentru că între participarea la evenimente de gen şi admirarea propriului frigider aleg frigiderul ( asta e sunt complet lipsită de romantism).

Pentru nuntă o fost necesară şi o prezentare corespunzătoare, întâi m-am uitat în târg la preţuri, o şedinţă de machiaj costă vreo 95 de lei şi nu vă imaginaţi că o să vă transforme cineva în vreun star de Hollywood, bine cel puţin pe mine nu au cum, pentru că eu folosesc produsele astea zilnic numai că în alte proporţii.

Să presupunem că nu foloseşti machiaj zilnic, ce ai de făcut în caz de evenimente?

Cu o săptămână înainte fă un gomaj, a se citi albuş de ou bătut spumă, amestecat cu mălai, întinde amestecul pe faţa demachiată, lasă să se usuce lejer, apoi înmoaie cu apă călduţă şi masează uşor, limpezeşte. Gata

Cu trei zile înainte foloseşte o mască cu miere şi scorţişoară.

În ajun întinde pe faţă albuş de ou bătut spumă, lasă să se usuce, dă jos cu apă călduţă.

În ziua cea mare: demachiază, dă cu o loţiune tonică, hidratează. Te sfătuiesc să aplici cantităţi mici de cremă, eventual de două ori cu ceva pauză între ele pentru a lăsa timp să acţioneze.

Dacă pielea nu e hidratată cum trebuie rezultatul va fi neîngrijit, cu cojiţe şi riduleţe.

Aplică fondul de ten, eu îl amestec cu un pic de cremă şi îl las un minut pe dosul mâinii să se încălzească.

Fondul de ten se aplică cel mai bine cu tamponări ale feţei cu vârfurile degeteleor înmuiate în produs, nu întins ca o cremă ( deşi nu e o tragedie dacă faci asta).

Aplică un praf de pudră, dă cu mai multă decât ai nevoie pe pomeţi, o să eviţi nişte probleme ulterioare.

Dă o bază pleoapei superioare şi arcadei, eu aleg alb pentru treaba asta şi în mod obişnuit şi la ocazii, dă o nuanţă pleoapei mobile, apoi crează umbre pe colţurile ochilor, interior şi coadă, cu o culoare mai închisă, amestecă bine cele două straturi. Pinterest-ul geme de tutoriale despre zonele în  care să aplici umbrele.

Trasează conturul pleoapei superioare cu dematograf culoarea potrivită, eu folosesc negru deşi ar fi mai indicat maron. Peste linia asta dă un strat de tuş, amu’ dacă nu eşti sigură de mâna ta încearcă un creion gen cariocă aşa cum sunt cele de la Avon cred.

Dacă te simţi îndemânatică dă un strat fin de fard pe pleoapa de jos, eu recomand să nu, dacă greşeşti îţi vei scoate în evidenţă nişte riduri.

Finalizează cu un strat de rimel, bine cu 2 straturi . Îndepărtează excesul de pudră al cărei rol era să evite pulberea de farduri colorate de la ochi şi aplică un blush, dacă nu eşti sigură unde stai puţin cu capul în jos, faţa ta se va îmbujora pentru a-ţi arăta zona perfectă de dat cu blush.

Dă cu un ruj, strugurel de vişine sau ceva colorat pe buze, muşcă o foaie de hârtie cu buzele, repetă stratul de ruj. Gata

Dacă nu ştii cum să potriveşti nuanţele de fard cumpără o trusă din aceea cu 2 nuanţe să scapi de problema asortării şi adu-ţi aminte regula deschis pe arcadă, mediu pe pleaoapa mobilă, închis pe coada ochiului.

Trucuri ar mai fi dar ăsta nu e blog de beauty, deja ţi-am spus destul cât să te descurci singură şi să salvezi 100 de lei.

91c984e641bd1fd2861ec5a5b1fe4437

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: