Cel mai bogat om din Babilon

Când v-am spus că citesc nu am glumit. Azi am reuşit să găsesc „Cel mai bogat om din Babilon”. E o cărticică drăguţă, de 142 de pagini pe care aş fi terminat-o în 2 ore dacă nu insistam să mai fac 500 de chestii simultan.

Dacă aş fi citit-o acum 3 ani, ar fi fost genială, acum e numai o repetare a unor idei la care ajunsesem între timp, poate într-o exprimare mai simplă decât noţiunile pe care le folosesc eu.

Cartea este o colecţie de poveşti pe tema aurului, mai exact a banilor, a capitalului, despre cum poate fi strâns, păstrat şi înmulţit, cu minim de efort şi maxim de consecvenţă.

Toate „leacurile” pentru sărăcie şi „legile aurului” vă sunt fără îndoială cunoscute, poate că nu v-aţi rezervat timp să le structuraţi atât de simplu sau să le structuraţi în vreo formă.

La un moment dat poveştile se repetă un pic, sau aşa mi se pare mie, aceeaşi eidee este reluată într-o altă formă, rezultatul final fiind că închizi cartea aproape ştiind-o pe dinafară.

Dacă eşti începător în ale economisirii sfatul meu este să o cumperi şi să subliniezi ce trebuie să reţii din ea. O găseşti aici. Cărţile pe care le tratezi ca pe manuale, din care îi scoţi idei principale, pe care le reiei din când în când sunt cam singurele în care se merită să învesteşti.În plus dacă o ai în formă de hârtie o poţi trânti în geantă şi lectura în autobuz.

Dacă ţi-ai stabilit deja regulile jocului sau pur şi simplu nu mai ai bani şi pentru ea o poţi frunzări aici

9d0461625d2f70dcd8e0667a04585eb7

Un răspuns

  1. […] am citit Cel mai bogat om din Babilon, pe lângă poveştile drăguţe, despre credite, depozite şi alte treburi, o idee a rămas să […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: