Bani albi :P

Am privit destul spre unul din capetele bugetului. Am scris din mai multe unghiuri, pe bune, eu stau pe scaun ca un contorsionist chinez când scriu, despre reducerea cheltuielilor şi punerea deoparte a fiecărui leu de pripas.

A venit timpul să privim şi spre capătul celălalt al inecuaţiei bogăţiei, să consumi mai puţin decât cheltuieşti se poate obţine şi pe altă cale decât reducerea consumului şi anume prin creşterea venitului.

Desigur ideal este să aplici ambele sisteme, pe de o parte să aduci mai mulţi bani în casă pe de alta să nu mai dai afară atâţia câţi dădeai dar azi să vedem ce putem afce pe capătul doi.

Fă-ţi o cafea, uite cum te învăţ eu să cheltuieţi întâi, fă rost de ceva linişte şi vezi la ce te pricepi. Ca să nu vorbesc degeaba hai să vedem ce ştiu eu să fac.

1.Aş putea cu un efort minim să ocup un segment de piaţă mai tehnic în avocatură, nu că am o părere proastă despre ceilalţi dar 80% din avocaţi se vor uita uluiţi la multe cauze comerciale în care trebuie să pricepi un pic şi nişte probleme matematice la urma urmelor. E drept aici se pune problema dificilă a clientelei, oraş mort din punct de vedere economic, prea puţini comercianţi care să te ajute pe partea asta, dar câte ceva se poate face.

2.Pot scrie un advertorial pe săptămână, în medie pot scrie o pagină despre orice în 30 de minute şi în asta includ şi un pic de cercetare, să mergem pe o sumă din aia derizorie de 20 de lei, în 52 de săptămâni, se pot strânge 1040 lei ( uite o rată la casă plătită în avans)

3.Nu o să iau în calcul veniturile din link-uri afiliate pentru că sunt încă prea imprevizibile în cazul meu, luna asta cred că mi-au adus fix un 7 lei dar la urma urmelor mi i-au adus nu mi i-au luat şi cum aş fi scris pe bloguri în orice condiţii, efortul pentru banii ăia a fost minim.

4.Pot să scriu naibii ultimul capitol la cartea pentru copii începută în iarnă, să renunţ la ideea de editură şi carte tipărită şi să trântesc frumos un ebook, chiar mă interesează răspunsul la treaba asta. Cine ar da 5 lei pentru o carte de genul ăsta?

5.Pot să îmi aduc aminte că m-am născut cu ceea ce americanii numesc degete verzi, toate frunzele de violetă de parma pe care mâna mea le-a pus în apă au făcut rădăcini, la fel seminţele, trandafirii sub borcan, crenguţele de crăciunică. Care din voi nu şi-ar cumpăra o violetă la 6 lei într-un pahar de plastic în loc să dea 15 pe un ghiveci la florărie?

6.Îmi pot continua activtatea de croşetat furibund, specializarea păturici şi căciuli de bebeluşi, nu că nu aş putea face şi alte lucruri dar de astea mi-e cel mai drag şi dacă tot am pentru cine de ce nu? Îţi rămân cam 30-40 de lei pe obiect şi partea de geniu e că le poţi face în tomp ce priveşti sau mă rog asculţi un serial sau o piesă de teatru pe youtube.

Uite 6 surse aternative de venit şi încă nu am trecut la piesele grele, redactarea de prăjituri , bibilitul de pagini de Facebook sau mai ştiu eu ce pagini de prezentare a câte unui magazin.

S-ar putea ca în curând să putem vorbi chiar de bani puşi deoparte după plata ratelor.

P.S. Chiar mă interesează răspunsul la punctul 4

1113307a1ae347834b0cdb38d9d3de7d

 

 

7 răspunsuri

 1. Eu nu as da 5 lei pe o carte pentru copii, cel putin nu acum, cat nu am copii, dar daca iti raspunde cineva ca da, zau ca ma apuc sa scriu si eu ceva. 😉
  Serios acum, cred ca daca ai avea o carte pe nisa blogului, ai gasi doritori. Dar o carte pentru copii pe un blog despre economisire…nu stiu ce sa spun.

  1. As putea sa scriu si o carte pe nisa, ca nu ma doare tasta, dar ca posesor de nenumarati nepoti, cred ca o carte pentru copii, insotita de vreo 10 planse alb negru pe care sa i le prezinti plodului scoase la imprimanta intru masacrarea ar face 5 lei, au fost zile cand as fi dat si mai mult :))

 2. Nu stiu daca o sa-ti iasa un best-saller pentru copii, cred ca ai da lovitura mai degraba cu o carte cu sfaturi „avocatesti” care sa-i ajute pe evazionisti, pe cei prinsi in flagrant, pe escroci… Hai, ca sigur te pricepi! Da’ sa nu folosesti cuvinte complicate sau neologisme, sa priceapa si ei ceva. Eventual pune si poze. 🙂

  1. Tu, femeie, de ce ma inveti al prostii, cum sa scot o carte cu trucuri cand pot sa le iau banii individual ?

 3. Chiar daca nu am copii mici eu as da 5lei pentru o carte de genul asta, m-ar interesa si o carte in format clasic. Sunt destui copii in jurul nostru carora le putem oferi carti!

 4. O carte pentru copii, de scos la imprimanta, nu stiu cum ar merge. Una care poate fi citita pe un ebook reader, cu siguranta da. Romania este inca in urma, din pacate, la capitolul asta (pentu ca in general banii sunt putini) dar citeam despre autori self-published pe Amazon care au devenit milionari. Evident, in engleza, mama ei de limba! :))

  1. Cartea ar fi clar de citit pe reader dar ar fi dragut sa aiba atasate niste planse pe care ploada sa le coloreze dupa cum vrea ea de cate ori vrea ea 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: