Prieteni scumpi

Uite un subiect delicat: prietenii şi banii, nu, nu vorbesc de prietenii aceia care vor să le împrumuţi şi lor 500 de lei până uiţi de ei. Vorbesc despre ceilalţi, care nu cer nimic de la tine şi care totuşi e posibil să îţi fie mai scumpi decât  credeai.

Una din regulile de bază pentru un buget sănătos este să consumi în ritmul tău, să nu încerci să ţii pasul cu ceilalţi, nu contează dacă tot cartierul îşi face piscină, nu ţi-o permiţi nu îţi faci.

E destul de greu să aplici asta la început, ochii tăi or să fugă după rochia aia nouă, după pantofi, după maşină, după o canapea care costă cât jumătate din garsonieră. Dar e posibil să rezişti câtă vreme tentaţiile vin din partea străinilor.

Ce faci însă când ispita poartă chipul unui prieten bun care nu poate bea o cafea cu tine în sufrageria unuia dintre voi ci musai la terasă, şi nu la barul ăla din colţ unde cafeaua poate e 5 lei şi neapărat la statuie unde cafeaua sare lejer spre 10 lei.

Ce faci când li se pare sub nivelul lor o plimbare gratuită în parc şi consideră că nu vă puteţi relaxa corespunzător decât bântuind prin mall, unde la un moment dat o să vă vină foame şi nu o să vă aşezaţi pe o băncuţă să scoateţi un sandwich din geantă?

Şi din păcate sunt numai două soluţii, ori vor încerca să îţi înţeleagă punctul de vedere şi să facă un compromis,  să accepte cafeaua de acasă şi poveştile de pe o bancă din parc, ori o să te vezi cu ei din ce în ce  mai rar pentru că o întâlnire ratată cu unul de genul ăsta îţi lasă minim 50 de lei în buzunar, iar ochii care nu se văd se cam uită.

La un moment dat va trebui să iei un pix şi o foaie de hârtie şi să vezi cât te costă fiecare prieten al tău, eu am unii care costă în medie 40 de euro pe lună, ceva îmi spune că va urma o perioadă de curăţenie şi în domeniul ăsta, sper să se adapteze, în fond şi ei câştigă tot 40 de euro dacă ne shimbăm obiceiurile.

996ace18b3a30f2dee113f76a86ae3a9

2 răspunsuri

  1. La asta chiar nu mâ gândisem. Dar am prieteni rezonabili. Cu colegii de serviciu este mai dificil.

    1. Ai noroc atunci, e foarte interesant sa zic asa, sa nu ai numai problema educarii tale dar sa mai ai cativa pe care sa ii disciplinezi sau sa incerci sa nu ii lasi sa te indeparteze de la obiective

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: