Să presupunem că vrei să te căsătoreşti sau să tai moţul copilului sau să sărbătoreşti că te-ai lăsat de fumat şi ai slăbit 25 de grame. Ce faci în direcţia asta?
Închiriezi un spaţiu, anunţi prietenii, tipăreşti invitaţii, stabileşti un buget, te pui pe treabă. Te îndrepţi spre o dată anume. Şi de fapt de aici începem, nu faci în fiecar zi câte ceva în ideea că într-o zi în nedeterminatul timp miorotic o să aibă loc evenimentul ăla, ştii ziua în care o să fie, o stabileşti în funcţie de ce criterii vrei tu dar o stabileşti.
Cam aşa ar trrbui să decurgă lucrurile şi în domeniul financiar, trebuie să ştii ce are loc şi când are loc. Planurile tale trebuie să fie precise:
– o să economisesc 50 de lei pe săptămână,
– La 1 octombrie 2014 o să am un depozit de 1000 de lei;
– La 31 decembrie achit ultima rată la descoperirea de card.
Abia după momentul ăsta începe planificarea, nimeni, nu te-ar lua în serios dacă i-ai anunţa să vină la petrecerea de anul ăsta cândva şi asta ar fi cea mai mică problemă, încearcă să închiriezi un restaurant fără să precizezi data, or să te creadă nebun.
Nici tu nu te vei lua în serios dacă nu vei stabili un termen, nu vei începe să faci ceva imediat ce veniturile vor deveni mai bune, imediat ce euro o să scadă, imediat ce scapi de soacră-ta.
Începe azi sau peste 3 luni, de preferat azi, stabileşte unde şi când vrei să ajungi şi încet încet obiceiul ăsta de planificare financiară ţi se va întipări în obişnuinţe.
Fixează data, restul sunt detalii.
[…] o perla intre bloggeri, un om care poate sa miste muntii daca isi propune. … O citesc pe Mihaela pentru ca spune lucrurile asa cum le-as spune si eu daca as reusi: …. Si exact pentru […]