Ce este in spatele reducerilor

Vedeam eu aşa nevinovată într-o zi Mentalistul (încă am abonament la tv)şi  episodul cu pricina se desfăşura într-un cazino iar domnul Jane le explica tututor cum mult din profitul cazino-ului depindea de ambianţă, lumină, parfum,. Lipsa oxigenului, coloana sonoră în care se auzea periodic clinchet de monede al automatelor pentru a da impresia că tot timpul cineva câştigă undeva în sală, că imediat va veni şi rândul tău.

Totul este în fond psihologie aplicată şi aşa se întâmplă şi în magazinele obişnuite, se folosesc trucuri şi jocuri ale minţi care să te ia de mânuţă imediat ce ai intrat şi să te conducă spre casă într-o indelungă plimbare prin magazin aszfel încât de acolo  tu să pleci iar banii tăi nu.

  1. Plasarea produselor, imediat la intrare pe dreapta la nivelul ochilului sunt cele mai scumpe produse, pe măsură că mergi spre spatele magazinului sau dacă te apleci aşa fără graţie pe mijlocul aleilor o să găseşti preţuri mult mai mici. Deh confortul de a alege lucruri plasate chiar în dreptul nasului tîu costă.

Tot în seria asta este şi jocul cu luminile, acolo unde lumina răsfaşă un produs fugi în  99,99% din cazuri e vorba de un produs prea scump pentru ce ştie să facă.

Nici parfumul nu e de ignorat, ştiai că parfumul de cedru reduce grijile şi frica? Levănţica te relaxează, cuişoarele cresc pofat de mâncare ( celebrul sfat nu merge la cumpărături flămând poate fi combătut aşa de simplu), patchouli te umple de încredere şi uiţi că înainte să intri în magazinul ăla nu ştiai cum să achiţi nişte facturi.

  1. Una din legile persuasiunii este legea penuriei, tindem să aprecim mai mult lucrurile despre care credem că se găsesc în ediţie limitată. V-au săit în ochi afişe mai mari decât vitrina însăşi cu „Numai azi…Numai aici….Numai în următoarele 2 ore….”? Crede-mă dacă se epuizează stocul nu e o problemă, dacă se termină un model o să apară altul probabil mai bun.

Există un singur lucru cu adevărat limitat pe lumea asta : viaţa, restul se poate înlocui. Analizează cu atenţie oferta poate ce este acolo la megareducere de 40 % în alt magazin era preţul iniţial.

  1. Chiar şi americanii mama şi tatăl ideii de buy in bulk spun că asta nu ajută întotdeauna formulele 3 la preţ de  2 , cumpără 2 şi primeşti una din partea casei îţi săun ceva? De multe ori peţul pe bucată va dovedi că nu e taman o afacere, mai rău ai nevoie de 4 ceva-uri identice? Sunt lucruri care pot fi cumpărate aşa dar 4 bluze? 3 perechi de blugi? Dacă te îngraşi sau slăbeşti? Dacă la anul nu se mai poartă picouri? Dacă…?
  2. Întâi ţi se vinde un produs, cel mai important ca valoare să zic, apoi descoperi că mai ai nevoie de lucruri pe lângă el, baterii pentru aparatul de fotografiat, husă, cămaşă pentru costum, cravată pentru cămaşă, curea pentru pantaloni, butoni şi pe lângă suma mare pe care a implicat-o achiziţia principală, restul ţi se par nimicuri. Când faci totalul e posibil ca nimicurile să egaleze sau să depăşească preţul principalului.

Aşa cum spunea Ochi Nebun Moody ( aşa vă trebuie dacă nu aţi citit Harry Potter27766e3ac3fcbaddc209ba319bda6150 nu ştiţi citate cool)  „Vigilenţă continuă”, bine el se referea la vrajitorii care folsoeau magie neagra dar nici comercianţii nu-s mai mieluşei.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Mânăstirea Orlat

Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.

imi iubesc orasul meu

Blog despre importanta fiecarui leu

arakelian

lumea mea, si-a altora.

Povesti dintr-o casuta mica

Blog despre importanta fiecarui leu

Dulce Casă

Blog despre importanta fiecarui leu

Luxul Simplitatii

despre frugalitate, consum responsabil si evitarea risipei

Despre oameni si carti

Blog despre importanta fiecarui leu

Socotim pentru tine

Blog despre importanta fiecarui leu

la casa noua

Blog despre importanta fiecarui leu

Mademoiselle au chapeau rouge

Blog despre importanta fiecarui leu

Oglinda lui Erised

Blog despre importanta fiecarui leu

%d blogeri au apreciat asta: