De ce sa nu suni la Provident

Că am tot dat în ultima vreme de reclama lor peste tot pe unde mă uit şi pentru că sunt al dracului de tentanţi când două trei bănci te-au trimis la plimbare, m-am decis să stabilesc de ce să nu suni la Provident.

Sa ne aducem aminte bazele teoriei ce este DAE?

DAE este dobânda anuală efectivă adică toate costurile aferente unui credit şi exprimă costul toal al acestuia, ca procent anual din valoarea totală a creditului. Mai clar, pe lângă dobândă în costul creditului se mai includ şi o serie de comisioane : de administrare, de analiză, de acordare, de risc. Toate astea adunate pot influenţa semnificativ costul creditului, astfel pentru un credit cu o dobândă de 5% pe an şi o serie de comisioane şi asigurări poţi ajunge la DAE de 17%, iar la un credit cu o dobândă de 8% dar cu mai puţine comisioane poţi avea DAE de 12%.

Bun, deci la bancă DAE de 12% este nerecomandat că e mult şi e degeaba. Ce scrie pe site la Provident: Valoarea Dobânzii Anuale Efective (DAE) a împrumuturilor Provident variază între 79,41% şi 104,63%., de 8 ori mai mult decât la bancă.

De aici încolo poveştile lor cu zâne frumoase cum că în cazul unor credite scurte cum sunt cele acordate de ei nici nu te mai interesează. O să dai banii ăia înapoi de mai multe şi nu îţi face iluzii că ei au mai puţine resurse decât băncile pentru a te executa silit, o să treci prin exact aceeaşi aventură numai că la costuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: