Fa-ti singura unghiile

Aţi citit listele cu metode de economisire nu-i aşa? Şi cum includ ele la loc de cinste renunţarea la manichiură şi pedichiură de parcă fix pe acolo se nasc găurile negre din bugetul patriei şi familiei.

Uite că eu vin cu altă viziune, economisirea nu înseamnă delăsare, înseamnă reinventare. Eu nu spun să îţi laşi mâinile în paragină ci numai să fii mai selectivă şi să priveşti din alt punct de vedere.

Nu e nevoie să te plimbi prin târg cu manichiură franţuzească şi nici cu ojă semipermanentă şi da alea de la OPI sunt frumoase dar cam scumpe pentru bugetul tău. Renunţă însă la serviciule altei persoane în domeniu. Dacă eşti chiar aşa de împiedicată încât nu poţi ţine pensula aia drept asociază-te cu o altă amică şi ajutaţi-vă reciproc.

Mitul manichiurii care destabilizează bugetul e aşa o olegendă urbană, în fapt pentru vreo 4 luni unghiile îngrijite te costă fix 5 lei şi ceva timp.

O dată pe săptămână în mod ideal sau o dată pe lună dacă eşti foarte ocupată încălzeşte o lingură de ulei de care ai prin casă, şterge lacul de pe unghii şi apoi masează-le cu simţ de răspundere pe fiecare dintre ele cu uleiul călduţ. Peste câteva ore spală uleiul şi fă-ţi unghille la loc.

Regulile de aur:

 1. Alege o nuanţă purtabilă : roz, roşu, ceva care să îţi placă, bine dacă tu vrei unghii albastre fă-le aşa dar ai în vedere că îţi vei cumpăra o singură sticluţă de ojă vreo 4 luni, mai mult sunt bani aruncaţi pentru că vor deveni de neutilizat înainte să ajungi la jumătatea sticlei.
 2. Cumpără o sticluţă de lac incolor, el se va duce mai rapide decât oja.
 3. Nu te apuca să îţi tai unghiile fantezist, urmează pur şi simplu linia pe care o au la bază, natura nu greşeşte niciodată, unghiile cu baza şi vârful simetric arată elegant.
 4. Nu te apuca să măcelăreşti cuticulele, nu e sănătos, dacă te scot din minţi după masajul cu ulei împinge-le încet cu un beţişor  de urechi.
 5. Pictarea unghiilor este simplă o linie verticală pe centul cu toată pensula, apoi câte una pe laterale, începând de la cuticulă spre vârf
 6. Dă întâi un strat de lac, apoi unul sau 2 de culoare şi al final încă unul de lac.
 7. Nu te grăbi când îţi faci unghiile, dă-le timp să se usuce bine.
 8. Dacă ai depăşit unghia şi ai şi jumătate de deget colorat după ce s-a usact oja spală-te pe mâini cu apă cât de caldă suporţi, surplusul se va jupui singur.
 9. Fereşte-te de unghiile lungi, ideal când îţi priveşti palma unghia trebuie să treacă puţin peste vârful degetului
 10. Ţine un tub cu cremă de mâini pe aproape, unghiile frumoase pe nişte mâini uscate, aspre sau înroşite nu ajută
 11.  O pereche de mănuşi de menaj costă 4 lei, te vor ţine minim o lună, e o investiţie care merită
 12. 112e95f750c64d867d1e8c9771ed8abc

10 răspunsuri

 1. ma intreb ce sume am economisit de-a lungul vietii, avand in vedere ca nu merg niciodata la manichiura si nici nu-mi fac unghiile deloc :)) .Doar le tai si le pilesc. Si curat pielitele cand e cazul.

  1. anul trecut ai salvat 780 de lei 🙂

 2. uau!deja ma simt foarte bine!

 3. foarte frumos explicat! Eu folosesc o crema pentru unghii facuta in casa, ieftina si naturala, se face foarte usor si nu numai ca unghiile nu mi se mai exfoliaza de cand o folosesc dar le-a si albit foarte frumos. Daca e ok pentru tine sa pun reteta aici la un comentariu sa-mi spui. 🙂

  1. Da cu reteta te rog, eu inca nu am ajuns pe teritoriul retetelor facute cu mana mea, dar intentionez 🙂

 4. […] … la manichiura/pedichiura (1 an). Am avut mereu unghiile exfoliate si ultima vizita la manichiura a fost o dezamagie totala. M-am pezentat si am constatat ca manichiurista era un… tip. Musculos si tatuat. Mi-a dat jos oja, mi-a ametit un pic un betisor pe ici pe colo si mi-a pus culoare. Mersi, asta puteam sa fac si eu acasa si nu ma costa atatia euro. Azi imi dau unghiile cu crema pentru unghii, nu numai ca nu se mai exfoliaza dar s-au si albit foarte frumos din cauza uleiului esential de lamaie. Le tai si le pilesc cand e cazul si atat. Am gasit nformatii foarte practice despre cum se fac unghiile aici: https://doarunleu.wordpress.com/2014/04/19/fa-ti-singura-unghiile/ […]

 5. mnaaa, să zic și eu… de ani de zile am renunțat la ciopârțitul cuticulelor. folosesc un produs care costă 15 lei (este hand made și foarte bun de la cristina- handmade sister, am mai pus eu pe bloagă despre ea și minunile ei, la care adaugă mereu câte ceva din partea casei) și mă ține multă vreme. oja… 🙂 folosesc pilă de luciu pe care am dat 6 lei și o am de vreo doi ani (una dintre laturi sigilează după ce scurtezi ceea ce este -zic eu- excelent).
  la manichiuristă/ pedichiuristă nu am fost în viețișoara mea. unul dintre motive ar fi că realmente nu suport oja pe unghiile de la mâini.
  și, apropo, au la drogerie markt o ojă-gel cu vreo 14 lei extrem de faină. vara asta de la ei mi-am etalat pedichiuri albastre ca ceriu.

  1. io am o probelmă cu numitele cuticule, de aia nici nu le tai și nici nu se pune problema de mers la manichiuristă. De culori nu discut, am avut un an cu unchii albastru electric, muuuulti ani rosii iar acum am fie lac incolor, fie lac și un strat de ceva sidefiu ca și când n-ar fi din vreo ojă de doi lei la propriu. PE viitor nu se știe ce culori or să îmi placă 🙂

   1. ulei de cuticule de la handmade sister. chiar recomand. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: