10 metode de a salva un leu

Ştiu sunt unidirecţională uneori dar zilele astea mă preocupă găsirea unor moduri de a economisi nişte bani, în fond muncesc destul pentru ei nu văd de ce i-aş lăsa să îmi scape din mâini înainte de a face tot posibilul să îi păstrez.

f55da48da1c8301e28cc7542b20bedd4

 1. Vezi ce faci cu creditele. Dacă tot le ai, că le avem cu mine în frunte, fă tot posibilul să le achiţi anticipat, cu cât plătesti mai repede cu atât costul total va fi mai redus. În acelaşi timp stai cu ochii pe oferte, pote prinzi o refinantare mai buna decat creditul intial, despre credite si DAE am mai vorbit pe aici şi nu am chef să mă repet.
 2. Fereşte-te de carduri ca dracul de tămâie şi nu glumesc au de cele mai multe ori dobânzi mult mai serioase decât restul creditelor, poate numai Provident-ul să vă mai jupoaie aşa. Dacă le aveţi închideţi-le, dacă nu, nu el faceţi.
 3. Supraveghează-ţi nevoia de comunicare. Adică toţi în casă aveţi telefon mobil la ce vă trebuie şi fix-ul? Iar la alea mobile aveţi nevoie de ditamai abonamentul? E nevoie să îţi povesteşti povestea vieţii tale al telefon? Ca să nu mai zic despre efectele lor asupra sănătăţii. Gândeşte aşa o întâlnire la un ceai cu o prietenă îţi face bine, o discuţie de juma de oră al telefon cu aceeaşi prietenă  face mai mult rău fizic , emoţional şi financiar. Ce alegi?
 4. Nu te asigura împotriva a orice pentru rate astronomice. Alege o asigurare raţională şi ai în vedere că oricum la momentul plăţii în cazul în care se întâmplă evenimentul asigurat firma de asigurare va face tot posibilul să demonstreze că nu te încadrezi în situaţiile în care e obligată să plătească. Deci serios chiar ai nevoie de asigurarea suplimentară pentru trăznetele de marţea?
 5. Acelaşi lucru este valabil şi pentru asigurările de sănătate, alea private că pe aia de stat oricum o plătim să finanţăm sistemul. Acum 5 zile am vrut să îmi omor agentul de asigurări care să străduia să îmi bage pe gât oferta lor de asigurare pentru eventualitatea unui cancer, nu că mă cred eu imbatabilă la capitolul ăsta dar îmi viola o serie de principii cum ar fi nu vorbi despre lucrurile pe care nu le vrei şi nu plasa energie pe ele.
 6. Bea mai putin, nu fac glume proaste, dar 2 beri pe săptămână sunt vreo 520 de lei pe an, iar o sticlă de vin pe aceeşi săptămână sunt 780 de lei, aşa-i că nu pare mult alcool?
 7. Să mai zic de fumat sau mă înjuraţi?
 8. Fă-ţi abonament la bibliotecă şi foloseşte-l din greu, pe de o parte salvezi banii pe cărţi, ep alta înveţi lucuri noi, pe a treia îţi ocupi timpul deci  nu ai când să consumi bani pe altceva
 9. Învaţă să cumperi al reduceri, pantofi în noiembrie, bocanci în mai, palton în aprilie, costume de baie în octombrie. Le vei cumpăra la jumătate de preţ sau mai puţin şi serios chiar trebuie să ai ultimul model de pe piaţă? Mai ales la lucrurile pe care le porţi 2- 3 ani?
 10.  Cumpără online, nu am verificat toate ofertele dar cărţile sunt clar mai ieftine aşa decât în librărie, şi cosmeticele, şi lenjeriile de pat, şi jucăriile. Bonus dacă faceţi asta pornind de pe blogul meu faceţi o faptă bună şi iau şi eu un comision .

Bun 10 metode sunt un început vedem ce mai descoperim şi data viitoare.

Reclame

3 răspunsuri

 1. Bune metodele astea. As mai adauga una-doua, dar dupa punctul 7…nu mai am curaj..:)

  1. Am decis sa devin un guru al salvarii bietilor banuti stai sa vezi ce urmeaza 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Mânăstirea Orlat

Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.

imi iubesc orasul meu

Blog despre importanta fiecarui leu

arakelian

lumea mea, si-a altora.

Povesti dintr-o casuta mica

Blog despre importanta fiecarui leu

Dulce Casă

Blog despre importanta fiecarui leu

Luxul Simplitatii

despre frugalitate, consum responsabil si evitarea risipei

Despre oameni si carti

Blog despre importanta fiecarui leu

Socotim pentru tine

Blog despre importanta fiecarui leu

la casa noua

Blog despre importanta fiecarui leu

Mademoiselle au chapeau rouge

Blog despre importanta fiecarui leu

Oglinda lui Erised

Blog despre importanta fiecarui leu

%d blogeri au apreciat asta: